Parijs, de stad bij uitstek voor liefhebbers van de Franse cultuur en wordt deze stad altijd ook geassocieerd met typisch Franse iconen als de Eiffeltoren en het Louvre. Natuurlijk heeft deze stad een heel dynamisch verleden achter de rug en is het ook daar dat de fundering werd gelegd voor de moderne democratie zoals wij dat nu kennen. De lijst van redenen waarom je eens een keer absoluut naar Parijs moet gaan is lang en hebben we er 10 uit gehaald:

  • Geniet van authentieke Franse gerechten: als culinaire hoofdstad van Frankrijk zal iedere liefhebber van niet alleen de Franse keuken, maar ook van alles wat met lekker eten te maken heeft zeker ruim aan zijn of haar trekken komen. bovendien kan dit tot laat in de avond gebeuren op de vele terrasjes die de stad rijk is.
  • Wat dacht je van de heerlijke wijnsoorten: de echte fijnproevers zullen er hun hart kunnen ophalen omdat er van alles op het gebied van Franse wijnen te vinden is en de prijzen er bovendien ook nog meevallen. Je hoeft trouwens niet speciaal naar een duur restaurant te gaan om zo een lekker wijntje te proeven en kan dat gewoon bij elk cafeetje.
  • Winkel er maar naar hartenlust: shoppen in Parijs is zal voor velen wel als een sprookje zijn die is uitgekomen en hebben alle bekende merken zoals Gucci of Versace er hun vestigingen staan. Naast de laatste modetrends kan je er ook gewoon zo een beetje alles krijgen wat er te vinden op het gebied van gezichtsverzorging.
  • Een romantische bestemming: daar staat Parijs toch ook wel heel bekend om en is het vooral in de nachtelijke uren dat de stad een magische uitstraling krijgt die de harten sneller zal laten kloppen. Speciaal voor koppels zijn er tal van locaties te vinden die een extra romantische “look” hebben en waar menigeen aan elkaar het ja-woord hebben gegeven.
  • Kunstliefhebbers zullen hun ogen uitkijken: het Louvre is gelijk het grootste museum ter wereld en zijn er daarnaast nog andere musea te vinden die elk op een aparte manier de rijke Franse historie belichten.
  • Het gezellig nachtleven: met alle cafés die er te vinden zijn en alle overige gelegenheden die alleen in de avond opengaan, ondergaat de stad een ware metamorfose die een unieke ambiance creëert voor haar bewoners.
  • Leer de Franse cultuur kennen: de bewoners van de stad beschikken over een prettig karakter waar de gastvrijheid zeker ook deel van is. een bezoek aan Parijs geeft altijd wel een ander gevoel waarbij de communicatie over en weer met de bewoners zeker niet achterwege mag blijven en altijd voor een goed gevoel zorgt.
  • Disneyland Parijs: de kinderen kunnen zich nu al verheugen op een bezoek aan dit mega pretpark dat zich weliswaar niet in de stad zelf bevindt, maar wel snel vanuit Parijs te bereiken is. de overnachting kan dus gewoon in Parijs zelf geschieden waarna het park de volgende dag kan worden bezocht.
  • In de winter verandert het gezicht compleet: wie Parijs ooit in winter heeft meegemaakt zal het gezicht van de stad in die periode wel nooit vergeten. Dankzij de prachtige verlichting en decoraties verandert de stad in een winterparadijs en zal een bezoek zeker wel de moeite waard zijn.
  • Parijs is relatief eenvoudig te bereiken: wie snel voor een weekend naar Parijs wil hoeft zich geen zorgen te maken over allerlei ingewikkelde reisschema’s waarbij je ook nog op tijd zal moeten reserveren. Met de trein ben je er al en zijn er ook speciale busverbindingen naar deze prachtige stad.

Er is dus moeilijk een excuus te bedenken om Parijs niet eens een keertje te bezoeken en is de kans daarna groot dat het niet bij één keer zal blijven. Naast de bovengenoemde redenen om een bezoekje te brengen zijn er nog tal van andere te noemen en zijn er ook voor degenen met een klein budget tal van mogelijkheden beschikbaar.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.