Goedkope reizen staat nog altijd bovenaan de lijst van de meeste personen wanneer het erop aankomt hoe ze hun vakantie zullen besteden. Gelukkig zijn er tal van bestemmingen te vinden waar je met weinig centen al van een ontspannen vakantie kunt genieten waarbij er in Europa zelf ook genoeg van te vinden zijn. Wij hebben daarom ook de 10 goedkoopste uitgekozen die genoeg variatie vertonen om zelfs de meest kieskeurige reiziger tevreden te stellen:

  • Roemenië: Oost Europa is altijd al in trek geweest bij veel toeristen en komt dat door de rijke (nog) aanwezige cultuur waarbij ook nog de prijzen er reuze meevallen. Roemenië staat wel bekend om haar vele prachtige kastelen en forten en is kunnen de meeste van deze bestemmingen het liefst met de fiets worden bezocht waardoor je er ook nog gaat kunnen genieten van de vele prachtige landschappen die er aanwezig zijn.
  • Athene: de Griekse hoofdstad werkt als een magneet op liefhebbers van oudheden en biedt de stad dus genoeg mogelijkheden. Het is er ook goedkoop vertoeven omdat de kosten voor accommodatie en consumptie ook relatief laag liggen. Om de kosten nog verder omlaag te krijgen kan er het liefst met meerdere personen worden gereisd om de onkosten te delen.
  • Boedapest: weer een bestemming in Oost Europa en is deze stad gelegen aan de Donau rijk aan allerlei bezienswaardigheden zoals de Burcht van Boeda. Er zijn verder ook tal van musea te vinden die over een ruime collectie aan bezienswaardigheden beschikken.
  • Mallorca: dit prachtig strandstadje in Spanje wordt door duizenden toeristen uit niet alleen Europa, maar ook ver daarbuiten bezocht en vallen de prijzen desondanks wel mee. Natuurlijk ligt het er wel aan voor welk hotel je zult kiezen en wat je er allemaal nog zult aanschaffen.
  • Montenegro: ook een land boordevol bezienswaardigheden en ligt dit land aan de prachtige Adriatische zee en grenst het onder andere aan Albanië en Kosovo. Rijk aan natuur is dit land daarom ook geschikt voor het maken van lange wandelingen met de fiets en bestaat er ook de mogelijkheid om te kajakken.
  • Sardinië: met een heerlijk subtropisch klimaat en prachtige stranden aan de Middellandse zee, is dit eiland een waar toeristische trekpleister. De rijke historie vertaald zich ook in alle bezienswaardigheden zoals de Costa Smeralda en de vele Nuraghe’s die er verspreidt over het hele eiland voorkomen.
  • Parijs: deze romantische stad is weliswaar niet zo goedkoop als vergeleken wordt met de andere bestemmingen, maar kan je er met wat goed speurwerk toch achter komen waar je voordelig een accommodatie kunt vinden. Voor de reis ernaartoe kun je trouwens gewoon de trein pakken.
  • Feldberg: dit is een vakantiebestemming bij uitstek voor ski liefhebbers en is de relatief nabije ligging ten opzichte van ons land de reden dat een reis ernaartoe ook wat minder zal kosten. De prijzen voor het betreden van de skipiste zijn ook wat lager.
  • Ibiza: jongeren willen tijdens de vakantie zeker ook wel geniet van het uitgangsleven op zo een plek en staat Ibiza wereldwijd er bekend om over hipste nachtclubs te beschikken. De vele prachtige stranden en het heerlijk klimaat maken het geheel compleet.
  • Een voordelige autovakantie in Duitsland: met de auto op vakantie kom je vaker voordeliger uit omdat het heel gezin met alle bagage lekker meekan en je alleen nog hoeft te tanken. Duitsland is een populaire bestemming voor dit soort vakanties vanwege het groot aantal mogelijkheden die er zijn en ook nog het feit dat je er goedkoper kunt tanken.

Bij het reizen binnen Europa heb je ook het voordeel uit meer transportmogelijkheden te kiezen dan alleen het vliegtuig. Zo zijn de meeste plekken met de trein te bereiken en kan je ook met de auto op veel plekken terecht. Door ook op tijd te reserveren voor het hotel en de prijzen van de verschillende attracties met elkaar te vergelijken is een goedkope vakantie binnen Europa voor een ieder binnen handbereik.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.