Zuid Afrika het land waar alle natuur in één land bijeenkomt. Veel toeristen verbazen zich hierover en het is daarom een prachtige bestemming, voor een onvergetelijke ervaring. Naast de natuur kent de Zuid Afrikaanse bevolking ook een grote verscheidenheid. Er worden veel verschillende talen gesproken en er zijn meerdere culturen aanwezig in het land. Voordat je dus aan je rondreis Zuid Afrika begint, is het handig om van te voren wat onderzoek te doen naar het land. Het zal niet hetzelfde zijn als wanneer je op vakantie gaat naar Spanje en op misverstanden te voorkomen geven wij hier enkele tips.

Douane OK app
Deze app is super handig om je reis van te voren voor te bereiden. In deze app staat precies wat je allemaal mee mag nemen naar Afrika en ook wat je uit het land weer mee mag nemen naar Nederland. Zo kom je bij de Douane niet voor onverwachtse misverstanden te staan en kan je reis van begin tot eind soepeler verlopen.

Rand
In tegenstelling tot een ander Europees land, zoals Spanje, kun je hier niet betalen met euro’s. In Zuid-Afrika betalen ze met Rand. De naam is afkomstig van de plaat Witwaterrand waar vroeger veel goud is gevonden. In sommige buurlanden kun je ook betalen met Rand. Dit geldt voor
Namibië, Swaziland en Lesotho. Mocht je naast Zuid-Afrika nog een ander land bezoeken, moet je dus van te voren goed kijken of je daar met Rand kan betalen.

Cultuur
De Zuid-Afrikaanse bevolking staat over het algemeen bekend als zeer hartelijke mensen. Ze staan altijd open om je te helpen, zonder dat ze hier iets voor terug hoeven. In Zuid-Afrika is het heel normaal om echt de tijd te nemen om elkaar te groeten, kijk er daarom niet van op als ze vragen hoe het met je gaat en wat je de afgelopen dagen gedaan hebt. Je kan hier met een gerust hart antwoord opgeven en eventueel ook vragen wat zij hebben gedaan. Dit waarderen ze zeer. Bovendien hebben Zuid Afrikanen een goed gevoel voor humor en dat speel ook een belangrijke rol in het dagelijks leven. Zo zul je bij winkels borden zien staan met daarop pakkende en grappige zinnen.

Klimaat
Waar je je echt op kunt verkijken is dat er niet één klimaat heerst in Zuid-Afrika. In het noordwesten van het land is er meer sprake van een woestijnklimaat. Hier is dus veel droogte. Daartegenover, is het in het noordoosten van het land warm en vochtig, ook wel een subtropisch klimaat. Hier kan dus naast zonneschijn ook veel regenvallen en daarom is een lange broek  en dichte schoenen niet onhandig om mee te nemen.

Dit zijn slecht enkele tips die jouw rondreis Zuid Afrika iets gemakkelijker kan maken. Voor meer informatie, kun je altijd persoonlijke ervaringen van andere mensen lezen en de overheidspagina’s een beetje bekijken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.