Op reis gaan brengt altijd een factor onzekerheid met zich mee en is het ook om die reden dat er bij het inpakken wel eens veel meer wordt meegenomen dan nodig is. Door het slim te spelen met het inpakken ben je niet alleen sneller klaar ermee, maar zal je er ook verbaast over staan om het gemak dat je zult ervaren bij het reizen naar jouw vakantiebestemming en zijn er daarom hier 10 tips hoe je dat moet klaarspelen:

  • Maak van te voren al een inpaklijst: groepeer daarbij ook alle soortgelijke artikelen bij elkaar zodat je ook niets over het hoofd zal zien.
  • Kies voor ruime koffers: de benodigheden voor een heel weekend kan je wel moeilijk in een rugtas kwijt en kies je altijd voor een ruimere koffer zodat het inpakken sneller kan plaatsvinden.
  • Bad- en handdoeken hoeven niet altijd mee: deze nemen aardig wat ruimte in en krijgen in tal van hotels gasten altijd een baddoek aangeboden. Het enigste wat je eventueel wel mee zal moeten nemen is een strandbaddoek.
  • Ook voor verzorgingsproducten geldt dat: zeep en shampoo worden eveneens bij de meeste hotels wel gratis aangeboden. Wie toch het liefst met zijn eigen benodigheden op stap gaat, kan kiezen voor kleine verpakkingen waardoor alles netjes in een hoekje van de koffer zullen passen.
  • Wees eerlijk tegenover jezelf: een hele stapel boeken meenemen of een complete voetbaluitrusting heeft weinig nut wanneer je vooraf al weet dat je er geen tijd voor zal hebben.
  • Neem kleding mee die je met elkaar kunt combineren: zo voorkom je een hoop extra bagage en zie je er tijdens de vakantie toch wel elke dag weer stralend uit.
  • Hou alle benodigheden gescheiden van elkaar: eenmaal aan het uitpakken hoef je zo niet de hele koffer leeg te gooien en pak je alleen wat je nodig hebt. Dat scheelt weer een heleboel tijd bij het opnieuw moeten inpakken.
  • Probeer het eens met vacuumzakken: met deze zakken wordt alle lucht eruitgehaald waardoor er natuurlijk ook meer ruimte beschikbaar is voor de overige spullen.
  • Vergeet je handbagage niet: zo een klein tasje dat je steeds bij jou houdt kan best wel veel bevatten en stop je er alle documenten, make-up en overige spullen in die je altijd snel bij de hand moet hebben.
  • Pak nooit op het laatste moment in: dat zal uitlopen op een nachtmerrie waarin niets meer orderlijk zal verlopen. Probeer een paar dagen van te voren al geleidelijk aan alvast in te pakken.

Op reis gaan moet een ontspannende aangelegenheid zijn en zal een juiste aanpak bij het inpakken van de koffer(s) daar zeker de eerste stap bij zijn. Maak dus gebruik van bovenstaande tips om jouw bagage op een efficiёnte manier in te pakken.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.