Wanneer wij op reis gaan binnen Europa zijn er heel veel bestemmingen. Maar hoe weten wij nou welke bestemmingen de beste luxe bestemmingen zijn? Soms lijkt het erop alsof wij geen keus kunnen maken. Door al deze bestemmingen te selecteren en er een selectie van 10 te maken eruit, is het mogelijk om een beter beeld te hebben van de goeie luxe bestemmingen in Europa.

De top 10 luxe bestemmingen zijn:

  1. Brugge België: Als wij kijken naar de onkosten om er aan te komen is dat niet veel. Met een bedrag van Euro 30 aan brandstof en een reistijd van bijna 3 uren hebben wij onze bestemming al bereikt. België staat meer bekend om hun “steden gebouwen”. Dat spreekt eigenlijk ook al zelf voor zich. Al de gebouwen hebben een hoge leeftijd. Heel uniek. En de straten zijn ook mooi onderhouden. Aan attracties of cafés en eet standjes kan jij nooit genoeg hebben.
  2. Carvoeiro: Dit is een Portugees stadje die heel traditioneel is. Mooie stranden met helder blauw water geven het een look van een paradijs. De gebouwen worden ook wel meestal in het wit geverfd. Heel aanzienlijk in combinatie met het groen en blauw water. Er zijn van die smalle straten en villa’s die heel goed onderhouden tuinen hebben. Bij de stranden zijn er ook baaien die verscholen zijn en grotten. De verscholen baaien lijken altijd spannend.
  3. Cesme: Cesme is een schiereiland en het best bewaarde geheim van Turkije. Er zijn drukke markt straten, mooie kustlijnen, warme waterbronnen en kastelen die op de kronkelende heuvelen gebouwd zijn. Er is een badplaats genaamd Alacati. Dit is een kleine versie van heel Cesme. Lekekr knus plekje. Er zijn van die nauwe straatjes waar er boetiekjes zijn en cafeetjes. Leuk stadje.
  4. Salzburg, Oostenrijk: Hier zijn er bijna 150.000 bewoners. Salzburg is bekend als de stad waar Mozart geboren is. er zijn van de mooie grote gebouwen. En krijgt heel veel bezoek van vakantiegangers. Dit ook omdat de binnenstad met al de mooie gebouwen voorkomt op de werelderfgoed lijst van de UNESCO.
  5. Mallorca: In Mallorca zijn er veel historische gebouwen, mooie stranden en bergen. Vanuit de top van de bergen is er een heel mooi uitzicht op blauw water.
  6. Rhodos: Dit is een Grieks eiland die niet alleen voor de ontspannende vakantiegangers iets te bieden heeft. Maar ook voor de actieve vakantiegangers. Er zijn heel veel mooie stranden, heuvels, veel groen en helder blauw water. Archeologisch, is het een heel mooi stadje. Een stad met een heel mooi architectuur.
  7. Viena: Viena is in Italië. Het is een heel mooi historisch stadje die al heel veel bezoekers aantrekt. Dan kunnen wij hem toch niet op de lijst zetten? Heel veel bezoekers schromen er niet voor om er nog een keer terug te komen.
  8. Antalya: Hier is er ook heel mooi blauw water. Er zijn van de mooie rotsen die als eilandjes tussen het water liggen. Deze rotsen worden meestal gebruikt om een duikje te nemen in het water. Lekker spannend dus. Hier is er ook een historisch centrum vol mooie gebouwen.
  9. Costa del Sol: Wanneer wij de naam van deze plek vertalen weten wij al waarom wij hem op de lijst plaatsen toch? Hier is het bijna altijd al zomer. Costa del Sol komt voor op de Spaanse kust. De lokale markt biedt ook de gelegenheid om lekker te shoppen.
  10. Kreta: Een plekje vol groen moet er natuurlijk ook bij. Daar hebben wij Kreta voor geplaatst. In Griekenland is Kreta het grootste eiland. Wat er hier helemaal niet ontbreekt zijn mooie zonnige stranden en historische gebouwen.

Het zijn allemaal plekken met mooie stranden en gebouwen. De moeite waard om er een plek uit te kiezen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.