De meest westelijk gelegen staten van Amerika zijn een bezoek meer dan waard. Californië, Oregon en Washington zijn heel verschillend en divers. Ze hebben iedere reiziger dan ook veel te bieden. Van oogverblindend mooie natuur tot wereldsteden, en van Disney pretparken tot de prachtige stranden van de Stille Oceaan. Zonder twijfel een spectaculaire reisbestemming voor een onvergetelijke vakantie. Het gebied is zo groot dat een rondreis door Amerika de beste manier is zoveel mogelijk mooie plekken te zien.

Beste reistijd Californië

Alle 50 staten van Amerika hebben hun eigen unieke bezienswaardigheden. Californië is samen met New York de dichtstbevolkte staat van de Verenigde Staten en is een populaire bestemming voor een rondreis. Altijd al eens de Sierra Nevada en Death Valley met je eigen ogen willen zien? Je kunt eigenlijk het hele jaar door naar Californië reizen. De temperaturen kunnen in de zomermaanden wel behoorlijk oplopen, dus mei en september zijn de beste maanden voor een reis naar Amerika.

Praktische zaken rondreizen door Amerika westkust

Het tijdsverschil met Nederland is aan de westkust van Amerika 9 uur. Ben je gevoelig voor jetlag? Hou er dan rekening mee dat je je de eerste dagen van je vakantie best ontregeld kunt voelen. Vergeet voor vertrek ook niet op tijd een ESTA-aanvraag te doen. Minimaal 72 uur van tevoren heb je deze goedkeuring nodig om zonder problemen Amerika binnen te komen. Wanneer je voor een goede planning zorgt loopt je rondreis op rolletjes en hoef jij je nergens druk over te maken. Zo hoef je niks te missen van je avontuur!

Tussenlanding

Je moet er iets voor over hebben, want je zit wel bijna 12 uur in het vliegtuig tijdens een rechtstreekse vlucht. Vaak hebben vluchten naar de westkust van Amerika een tussenstop in Amerika zelf. Hou rekening met het feit dat je je vluchten niet te kort op elkaar boekt. Als je voldoende tijd voor de aansluitende vlucht hebt reis je wel zo ontspannen. De vliegvelden in Amerika zijn meestal behoorlijk groot, dus je kunt je er zonder problemen wat uurtjes vermaken. Je kunt dan meteen even souvenirtjes inslaan of een Amerikaanse maaltijd scoren.

Jouw wensen centraal

Wil je een individuele rondreis doen of reis je liever met een groep? Wanneer je weet wat jij zoekt in een vakantie kun je een goede keuze maken voor de perfecte reis naar Amerika. Het reistempo, de vervoersmiddelen en het aantal bezienswaardigheden bepalen hoe je je reis moet inrichten. Vaak is het fijn om voor jezelf globaal een idee te hebben van de route die je wil afleggen. Kies je voor een huurauto en ga je zelf in alle vrijheid op pad, of laat je liever je reis uitstippelen door een reisbureau? Je kunt het nooit verkeerd doen, want in Amerika kun je alle kanten op.

Ruime keuze

Ook wat accommodaties betreft heb je hier genoeg keus. De westkust van Amerika kent alle grote hotelketens zoals Best Western, Sheraton en Hilton. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een verblijf in kleinere en vaak goedkopere motels of B&B’s. Wat je ook zoekt, het is geen slecht idee om een hotel of slaapplek te zoeken met een zwembad. Zo kun je na een intensieve dag lekker afkoelen met een plons in de pool. Voor elk budget is een passende accommodatie te vinden. Hotels hebben vaak mooie aanbiedingen als je ruim van te voren boekt, dus vergelijken kan zeker de moeite waard zijn.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.