Ga je rondreizen door Cuba ? Zet je dan schrap voor een heuse cultuurschok. Na aankomst in Havana lijkt het even alsof je in een tijdmachine bent gestapt vanwege de vele Amerikaanse oldtimers die over de straten rijden. De bijzondere gebouwen, die vaak nog uit de koloniale tijd stammen, geven een bijzondere sfeer. Buiten de stad is ook veel te ondernemen. Maar wat is er dan precies te zien tijdens een rondreis Cuba? Je leest het in dit artikel.

Havana oh-na-na

Havana is een veelbezongen stad en echt een bezienswaardigheid apart. Niet alleen schreef Camila Cabello onlangs een megahit op haar naam met het nummer ‘Half of my heart is in Havana’, maar ook John Steward schreef vol liefde over deze hoofdstad van Cuba. Het spreekt voor zich dat er in Havana veel te zien is. ‘La Habana Vieja’, de oude binnenstad, is een wijk die je niet mag missen. Bekijk Havana van bovenaf vanuit de toren bij Plaza Vieja, koop prachtige souvenirs op Plaza de la Catedral of doe wat historische kennis op in het piraterijmuseum Castillo del Morro. Sluit de dag af met een tequila en een Cubaanse maaltijd in Hemingway’s favoriete café: La Bodeguita.

Neem een duik in de ‘Jardines De La Reina’

‘Jardines De La Reina’ betekent ‘tuinen van de koningin’. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zijn dit geen échte tuinen maar zeetuinen. De ‘Jardines de La Reina’ is een eilandengroep nabij Santa Cruz del Sur. Het is een waar walhalla voor duikliefhebbers. Mensen komen van heinde en verre om haaien en het koraalrif te aanschouwen. Heb je geen duikbrevet of ben je bang voor de haaien? Vrees niet. De haaien zijn gewend aan duikers en ze hebben voldoende te eten. Omdat het zeewater heerlijk warm is en de stroming erg zwak, is het ook voor ongeoefende duikers mogelijk om deze wonderlijke tuinen onder het wateroppervlak te aanschouwen.

Ter land en ter zee

Ben je niet zo’n actieveling en lig je liever op het strand? Denk er dan eens over na om het eiland Cay Largo del Sur te bezoeken. Hier vind je drie stranden die in de top staan van ‘meest mooie stranden ter wereld’. Eén van deze stranden is Playa Paraiso. Je geniet hier van helderblauw water en zijdezacht zand.

Biodiversiteit in het regenwoud

Alsof kilometerslange stranden, onaangeraakte koraalriffen en eeuwenoude architectuur nog niet voldoende zijn voor één eiland, is het ook nog mogelijk om in Cuba kennis te maken met het tropische regenwoud. In het uiterste oosten van Cuba ligt het nationaal park Alejandro de Humboldt. Het park draagt de naam van de Duitse wetenschapper die het park aan het begin van de negentiende eeuw bezocht. In het park zie je onder meer diverse soorten papegaaien, amfibieën en de Almiqui. Deze Almiqui ziet er een beetje uit als een muis. Zo’n dertig jaar geleden beschouwden wetenschapper het beestje als uitgestorven, totdat er een aantal populaties in het oosten van Cuba ontdekt werden.

Zoals je leest heeft Cuba veel te bieden. Reserveer snel een rondreis door Cuba en geniet van de voorpret.Neer informatie kun je vinden op de website www.rondreiscuba.be

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.