Het oktoberfest is een jaarlijks terugkomend bierfestival in de Duitse plaats München. Het oktoberfest wordt gezien als het grootste volksfeest ter wereld waar tegenwoordig mensen uit veel verschillende landen op af komen. Het bierfestival trekt dus jaarlijks vele bezoekers met verschillende achtergronden wat het extra leuk maakt. Wanneer je erover nadenkt om het oktoberfest te bezoeken is het belangrijk om verkleed te gaan. Oktoberfest feestartikelen zijn erg populair en zorgen ervoor dat je perfect bij het oktoberfest past.

Het begin van het oktoberfest

Het oktoberfest is ooit begonnen als een paardenrace en later heeft het zich ontwikkeld tot een echt bierfeest. Sinds 1819 wordt het georganiseerd in München en is het altijd een succesvol en goed bezocht evenement geweest. Tegenwoordig is het zelfs zo dat wanneer je aan München denkt, dat daar altijd het oktoberfest aan verbonden is. München ligt in de zuidelijke streek Beieren en deze hele streek viert het oktoberfest.

Kleding op het oktoberfest

De kleding die gedragen wordt op het oktoberfest is inmiddels ook wereldberoemd. De mannen dragen lederhosen en de vrouwen de zogeheten dirndl. Een lederhosen is niets meer dan een overhemd, een driekwartsbroek en bretels. Een dirndl voor de vrouwen wordt omschreven als een jurk met daar een schort overheen. Deze twee kledingstukken zijn niet meer weg te denken bij het oktoberfest.

Bier en oktoberfest

Bij oktoberfest kun je eigenlijk maar aan één ding denken: bier. Het oktoberfest en bier zijn onlosmakelijk verbonden. Het bier wordt geschonken in grote pullen en vaak zijn de feesten voorzien van lange biertafels waar het bier genuttigd wordt. Zoals traditiegetrouw in het Duits worden daarbij ook braadworsten en bretzels bij geserveerd. Het oktoberfest duurt meestal twee weken waarin verschillende themafeesten georganiseerd worden. Ook de Duitse voetbalclub Bayern München viert ieder jaar met de hele selectie het oktoberfest mee. Het bierfestival trekt jaarlijks zo’n 5 miljoen bezoekers.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.